REPREZENTACIJA Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom danas kreće put Švedske gde će se od 16. do 22. septembra na Evropskom šampionatu boriti za medalje i vize za Paraolimpijske igre dogodine u Tokiju.

Zlatko Kesler, selektor našeg nacionalnog tima, u Helsinborg vodi 13 takmčara: Borislava Perić Ranković, Nada Matić, Zorica Popadić, Sanja Mijatović, Kristina Arančić, Ana Prvulović, Mitar Palikuća, Goran Perlić, Darko Babić, Milan Zelen, Vladan Petković, Mladen Ćirić, Siniša Bradašević. Uz njega u stručnom štabu su Lazar Kurteš, Ilija Đurašinović, Srđan Tomičić, Slađana Krsmanović i Svetislav Dimitrijević.

- Planiramo dve-tri medalje, a u fokusu su Borislava, Nada i Mitar, koji imaju visok svetski rejting. Takođe, nadamo se da neko od naših takmičara napravi iznenađenje - kaže selektor Kesler.

Naši paraolimpijci su prošlog vikenda na Svetskom kupu u Češkoj, u konkurenciji 330 takmičara iz 43 zemlje osvojili čak osam medalja, što je, kako selektor Kesler potvrđuje, odlična osnova za Evropsko prvenstvo.
MEDALjE Sanja Mijatović i Kristina Arančić na jučerašnjem treningu foto: S. Bajić