POČETAK iz snova ne opušta "orlove". Odbojkaši su već arhivirali briljantnu pobedu nad Nemačkom (3:0) na startu grupe B 31. EP i već se okreću Slovačkoj, s kojom će se sastati danas od 18.30 časova u Antverpenu.

- Nemačka je naš najveći rival u grupi i zbog toga je pobeda nad njom bila izuzetno važna. Sada je najvažnije da se što bolje pripremimo za naredne, veoma opasne rivale. Videli smo da na šampionatu nema lakih protivnika, da se Italija mučila sa Grčkom, a Rusija sa Belorusijom. Moramo ostati maksimalno koncetrisani, jer samo ozbiljnim pristupom možemo da napravimo željeni rezultat - naglašava Aleksandar Atanasijević.

Zato korektor Srbije ne očekuje nimalo lak okršaj sa Slovačkom:

- To je sjajna reprezentacija, koju dugi niz godina vode strani stručnjaci. Igrači im nastupaju u jakim ligama, tako da sigurno neće biti lako. Kao i uvek, od nas će sve da zavisi. Moramo dobro mentalno da se spremimo i da pratimo Kovačeve instrukcije.

Uroš Kovačević podvlači da su protiv uvek neugodnih Nemaca igrali na visokom nivou:

- Mi najčešće teško otvaramo turnir. Protiv Nemaca smo pokazali kvalitet od početka do kraja. Pobeda nad njima je tim veća što su oni veoma kvalitetna reprezentacija i što uvek igraju do kraja.

Ni sjajni primač ne očekuje lagan zadatak protiv Slovačke:

- Reč je o jednoj veoma nezgodnoj selekciji. Biće veoma teško igrati protiv njih. Danas svi igraju odbojku, svi zaslužuju respekt, ali mislim da smo kvalitetniji i da ćemo to da dokažemo na terenu.

RISTIĆ: FENOMENALNO SA NEMCIMA

POMOĆNIK selektora Slobodan Kovača Ljubiša Ristić priznaje da su uoči meča sa Nemačkom bili pod velikim pritiskom:

- Znali smo da smo se dobro pripremili za EP. Odigrali smo fenomenalno protiv Nemaca i mada je još rano, naši apetiti na EP su porasli. Slovačka je klasična evropska reprezentacija. Proučili smo je dobro, kvalitetniji smo, šansu bi mogli da dobiju i igrači sa klupe. Ali, moramo da budemo oprezni.