ODBOJKAŠI večeras stavljaju tačku na grupnu fazu 31. Evropskog prvenstva u Sloveniji, Holandiji, Belgiji i Francuskoj. "Orlovi" se u grupi B u Antverpenu sastaju sa autsajderom Austrijom (20.30), što omogućava selektoru Slobodanu Kovaču da isproba igrače iz drugog plana. Srbi su se sinoć u borbi za prvo mesto lako savladali selekciju Belgije.


- Na ovako dugačkom turniru moraju da se razigravaju svi igrači, kako bi pružili maksimum u određenom trenutku. Zato smo kombinovali protiv Slovačke i Španije, to ćemo uraditi i protiv Austrije - kaže Kovač.


Austrijanci su u grupi B poslednji sa jednim bodom i već su počeli da pakuju kofere. Za razliku od njih, Petrića i drugove očekuje osmina finala, 21. septembra. Naša grupa se ukršta sa grupom D.


PROČITAJTE JOŠ: Kovač: Dobro je što pobeđujemo i kada ne igramo sjajnu odbojku


U grupi D (Roterdam i Amsterdam) dominira svetski prvak Poljska, koja se sinoć odmarala, a danas se sastaje sa Ukrajinom. Druga je Holandija, dok se za treće i četvrto mesto bore Ukrajinci, Česi i Crnogorci.


Odbojkaši Severne Makedonije su najprijatnije iznenađenje na Šampionatu. Predvođeni fenomenalnim korektorom, bivšim odbojkašem kragujevačkog Radničkog Nikolom Đorđijevim, Makedonci su sinoć u Ljubljani u grupi C šokirali Slovence (3:1) i nadomak su osmine finala. Dalje su već prošli evropski prvaci, Slovenci i Turci.


Ni u grupi A nije bilo iznenađenja. Italija je nadigrala Bugarsku (3:1) i zakucala je za treće mesto. "Azuri" su sinoć izgubili od Francuske u meču za prvo mesto. Tako su poznata i prva četiri para osmine finala: Francuska – Finska, Italija – Turska, Bugarska – Slovenija i Grčka – Rusija.