ДЕЦА су "гурала" Партизан ка победи над Молдеом у првом мечу плеј-офа Лиге Европе, деца ће, сходно казни УЕФА која је на снази и за меч првог кола групне фазе против холандског Алкмара и даље на снази, у четвртак представљати још јачи "ветар у леђа" пуленима Саве Милошевића. Сви у Хумској последњих дана раде пуном паром како би се посета, која је крајем августа износила око шест хиљада - утростручила.

- Интересовање школа фудбала је огромно и увелико превазилази границе наше земље. Када кажем да нам се јављају људи из Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Српске биће јасно у којој мери ће наш клуб у четвртак имати подршку деце старости до 14 година. Сутраје последњи дан за пријаве свих заинтересованих школа фудбала путем мејла црнобели&партизан.рс и путем телефона 011/3693-816 - каже директор маркетинга клуба из Хумске Предраг Вујовић.

Према досадашњим пријавама не постоји ни најмања дилема око тога да ли ће Холанђане дочекати више деце узраста до 14 година него што је то био случај пре безмало месец дана.

- Оно што је јасно и пре завршетка пријема пријава свих заинтересованих школа је да ће Партизан имати много већу подршку него што је то био случај у плеј-офу Лиге Европе против Молдеа. То је био леп тест за све нас у клубу, сада очекујемо да све буде на још бољем нивоу и лепше. Према досадашњем интересовању никога не би требало да зачуди уколико се у Хумској у четвртак увече нађе 20.000 малишана.

Организација утакмице са аспекта посете се значајно разликује у односу на "редовне процедуре".

- Обратили смо се министарству просвете и градским властима за искуствену и институционалну помоћ. Преко града је регулисан превоз за децу из београдских општина остало је још да се све прецизира око превоза малишана из унутрашњости. Обезбеђено је освежење за сву децу као и мала изненађења у виду заставица и детаља планиране кореографије. За малишане из унутрашњости ће бити отворена западна и северна трибина, док ће се на истоку наћи деца из Београда. Уколико буде било потребе отворићемо и јужну трибину - закључио је Вујовић уз напомену да ће Алкмар имати подршку око 70 својих присталица.

ИТАЛИЈАН ГУИДА ДЕЛИ ПРАВДУ

ЕВРОПСКА кућа фудбала јуче је одредила арбитре за утакмицу Партизан - Алкмар. Делегирана је италијанска судијска четворка предвођена искусним Марком Гуидом (38), помагаће му Ђорђо Перети и Данијеле Бинђони, а улогу четвртог арбитра ће обављату Фабио Мареска.