ЦРНО-БЕЛИ су се ове сезоне одлучили за млад тим, који ће да пропагира модерну кошарку са много трчања. Један од нових чланова те машинерије је талентовани бек Амар Гегић (20), који је у Партизан стигао из немачког Бајерна и обавезао се на трогодишњу верност. Репрезентативца БиХ многи повезују са легендом клуба из Хумске Харисом Бркићем, због лика, али и начина игре.

- Мени је част што ме пореде са таквим играчем, видећемо да ли је оправдано поређење. Надам се да ће се испоставити да јесте - уз широк осмех причао је Амар на окупљању новог тима. - Може се рећи да сам дошао у један од највећих европских клубова. Супер сам прихваћен, задовољан сам организацијом и на мени је само да радим.

Утиске о црно-белој фамилији чуо је из добро поузданих извора.

Прочитајте још: Величковић: Живим за то да се Партизан врати где треба да буде

- Душко Вујошевић ми је пожелео срећу и рекао да могу да му се обратим за све што ми треба. Имам одличан однос с њим, који смо изградили у репрезентацији. Чуо сам се и са Гордићем, Мачваном, Лучићем... Рекли су ми да добро тренирам и да се борим за овај клуб и да резултат неће изостати. Мало су ми приближили како то све изгледа јер они најбоље знају.

На прозивци је као један од петорице новајлија, брзо нашао заједнички језик са саиграчима.

- Знам од раније Алексеја Николића, Аранитовића, Пецарског, али сад сам упознао остале и супер су. Могу да кажем да сад све познајем. Јесмо млад тим, уз неколико искуснијих играча, тако да смо млада али добра екипа.

Прочитајте још: Гагић: Циљ повратак у Евролигу; Лендејл: Партизан има победнички менталитет

Амар је у Бајерну играо за Б тим, тако да ће сад упловити у праве професионалне воде.

- Немам трему, волим изазове. Видећу колико ћу успети да дам Партизану. Нова средина, зависи какву улогу добијем. Нисам се много одмарао током лета, спремао сам се. Играо сам до сада на позицијама и један и два, тако да од тренера зависи шта ћу покривати. Боље се осећам као плејмејкер, али могу да одговорим задатку на обе - завршио је Гегић.