ГРЕГ Поповић. Један од највећих. О његовој тренерској генијалности се све зна. Треба чути савет од њега уживо.

- Оваква врста кампа је велика шанса јер бивши играчи и многи тренери осећају да могу да помогну овим клинкама и клинцима да схвате не само кошарку, већ шта чини тим. Биће ово неколико добрих дана за њих. Вештина је део игре, али је важно да схвате да може да се игра на начин да уживате у игри, учите да играте са саиграчима и схватите колико је кошарка дивна. Уједно, желимо да их учимо и о животу, јер је кошарка само део живота - реко је Поповић, један од најдражих спортских гостију Београда. - Увек сам узбуђен кад треба да дођем и уживам да се вратим, имам много пријатеља међу тренерима и бившим играчима. Провео сам вече са Дудом Ивковићем, што је увек дивно искуство. А волим и храну и вино, па увек знају где да ме воде.

Један од путева би могао да буде и у неки од српских манастира у које је већ посетио.

Прочитајте још: Камп Кошарка без граница отворен у Београду

- Док год Жарко Паспаљ не вози, желим да идем. Али не у његовом аутомобилу - нашалио се Поповић на рачун наше кошаркашке легенде, с којим га нераскидиво пријатељство веже скоро три деценије, од Жаркових првих дана у НБА.

Управо је Паспаљ, са Дивцем и Драженом Петровићем, чинио први талас југословенских играча који је запљуснуо НБА обалу. Не тако снажно, као овај данашњи, али довољно јако да направи пролаз следећим генерацијама, не само са ових простора, већ и из остатка света.

- Још 90-их, када сам у Келну гледао Евробаскет, видео сам да би многи страни играчи требало да буду у НБА. Сада бивша Југославија има много играча који су тамо, а нова група из Србије је фантастична. Много су побеђивали у млађим категоријама, а биће их још више у НБА, то је сигурно. Нема само једна земља монопол у кошарци, већ цео свет ужива у њој.