ТРИ најлошије утакмице Црвене звезде у сезони - три гостовања у Еврокупу. У Монаку се некако провукла (63:66), у Бреши испустила "плус 22" (69:61), у Улму није ни запретила немачком тиму (95:80).

- Од почетка нисмо били спремни - каже тренер Милан Томић. - Објаснићу зашто... Рекли смо играчима да раде неке тактичке ствари, посебно на играчима за које знамо шта могу да ураде, као што је, на пример, Патрик Милер. Али, нису могли да тактички одраде оно што сам тражио од њих.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БЛЕДО ИЗДАЊЕ У НЕМАЧКОЈ: Звезда немоћна у Улму

Тактичке замисли падале су као покошене пред брзом, агресивном игром Улма, о којој је Томић говорио пре одласка у Немачку.

- Са 25 поена противника из контранапада, не можете да победите. Такође, знали смо да Улм често игра "један на један", поставили смо добру одбрану од такве игре, али нисмо могли да је спроведемо.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Томић пред Улм: Нема лаке утакмице, чека нас специфичан тим

Због ударца у око, Мајкл Оџо није играо у другом полувремену, док је Томић одлучио да Маик Цирбес неће бити од користи на основу слабо одиграних 17 минута. Ипак, кључно питање за Звезду је ко може да преузме улогу лидера када не иде Џоу Регланду, као што је то био случај у Улму.

Други пораз није пољуљао позицију у А групи Еврокупа, јер је Монако на свом терену изгубио од Бреше. Наредне недеље француски тим гостује у Београду, а победа би црвено-беле приближила освајању првог места. Пре тога, у суботу (17.00), чека их јадранско гостовање Олимпији.