Селектор кошаркаша Александар Ђорђевић и председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић коментарисали су одлуку Николе Јокића да овог лета заигра за национални тим.


- Што се Николе тиче, ја сам му још у четвртак лично честитао (избор у најбољу петорку НБА, прим. аут). Остварио је феноменалан успех, апсолутно заслужен. Одиграо је сезону из снова у којој је вукао своју екипу и постао најбољи центар НБА лиге у овом тренутку. На то сви можемо да будемо поносни, а највише он, његови родитељи, фамилија и сви људи који су радили са њим - рекао је Ђорђевић за „Блиц“.

Поред Јокића, најталентованији кошаркаш Европе Марио Накић послао је поруку из које је готово извесно да је одлучио да игра за Србију.

Прочитајте још ЈОКИЋ ИГРА ЗА СРБИЈУ: Медаља на СП круна сјајне сезоне

- Марио већ другу годину оставља велики траг на турниру Евролиге. И ове где је био опет МВП. Веома сам поносан на њега и срећан због његових родитеља, због мог великог пријатеља Иве Накића - рекао је Ђорђевић.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић рекао је да је срећан због пристанака Николе Јокића и Марија Накића да играју за Србију.

Прочитајте још Накић изабрао дрес Србије?

- Пресрећан сам што ће Никола играти за ову генерацију репрезентативаца Србије која је зрела за највеће успехе. Велика ствар за нашу кошарку и њену будућност је и пристанак Марија Накића, једног од најперспективнијих момака Европе, сина мог бившег саиграча и пријатеља Иве и заиста се радујем - рекао је Даниловић.