ПОБЕДА против Аргентине доноси Србији селидбу у Пекинг где ће се играти полуфинале и финале, али би могла да значи и путовање у Токио на Олимпијске игре следеће године.


Наиме, према правилима ФИБА, две европске репрезентације с најбољим учинком на Светском купу стичу право одласка у Јапан. С обзиром на то да су до четвртфинала дошле још Шпанија и Пољска, које ће међуосбно одмерити снаге, Француска која игра са САД, и Чешка којој је противник Аустралија, јасно је да би "орлови" тријумфом над "гаучосима", уз оправдање улоге фаворита Американаца и Аустралијанаца, са победником из дуела Шпанаца и Чеха били међу два изабрана тима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђорђевић: Аргентинци играју лепршаву кошарку, морамо да останемо мирни (ВИДЕО)


Иначе, уз Јапан као домаћина, познато је још пет учесника кошаркашког турнира, Иран као азијска екипа с најбољим учинком, Нигерија као афричка екипа с најбољим учинком, Аустралија с најбољим учинком из Океаније, као и САД и Аргентина, као две најбоље са америчких континената.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МУНДОБАСКЕТ: Аустралија послала Француску на Американце


Последња четири учесника ОИ у Јапану биће позната следеће године после четири квалификациона турнира, који ће се истовремено одржати и чији ће победници добити улазницу за Игре.