Српски тенисер Душан Лајовић, први адут репрезентације против Индије за опстанак у Светској групи Дејвис купа, рекао је да сви у екипи имају велики мотив јер можда играју један од последњих пред домаћом публиком због промене система такмичења.


"Једва чекам да меч почне, ужелео сам се репрезентације и свега што она носи са собом, од тимског духа, заједничких тренутака са тимом, свега онога чега нема када смо сами на индивидуалним такмичењима. Репрезентација је нешто посебно и непроцењиво, драго ми је што сам здрав и спреман да се поново такмичим за Србију и драго ми је да смо домаћини", рекао је Лајовић, а преноси сајт ТС С.

Лајовић ће против Индије пети пут у каријери бити први рекет Србије у мечевима Дејвис купа.

"Можда је ово један од последњих мечева које ћемо играти код куће, јер је дошло до промене Дејвис купа након 118 година оснивања овог такмичења. Неће више бити велике могућности да се игра код куће, јер само мечеви у фебруару доносе домаћинство или гостовање, опет и то ако будете у групи тих репрезентација. Велика промена следи, самим тим меч у Краљеву против Индије је један од историјских".

Лајовић, 56. тенисер света, са великим респектом прилази дуел са Индијом.

"За сваки меч, против било кога треба се спремити пођеднако, а то значи 100 посто, јер никад се не зна, ранг и значи и не значи пуно. Рад, ред, дисциплина, вера и посвећеност задатку доноси резултат, то је оно чиме се ја водим увек", закључио је Лајовић, уз наду да ће доћи велики број навијача да подржи репрезентацију.

Поред Лајовића у тиму Србије за дуел са Индијом, који се игра од 14. до 16. септембра, су Ласло Ђере, Никола Милојевић, Пеђа Крстин и Данило Петровић.