Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале мастерса у Шангају.

Некада први рекет планете, у другом међусобном дуелу, реванширао се Италијану Марку Чекинату, за пораз у четвртфиналу Ролан Гароса (3:1), савладавши га у трећем колу турнира у Кини 6:4, 6:0.

Новака у четвртој рунди чека победник меча Андерсон (Јужна Африка) - Циципас (Грчка).

09:18 - ПРВИ СЕТ

0:1 Италијан је освојио први сервис гем на мечу, али је Новак већ на старту дуела напао сервис ривала, пропустивши једну брејк прилику.

1:1 Новак је сигуран приликом свог првог сервис гема, који осваја уз један изгубљен поен.

1:2 Изгледа да је Новак пренервозно ушао у дуел са Италијаном, пошто је већ у трећем гему, после пропуштене две узастопне брејк лопте и губитка гема, бацио рекет на подлогу.

2:2 У најдужем гему у досадашњем току меча, који је трајао седам минута, Новак је успео да сачува сервис тако што је претходно морао да спаси две брејк лопте.

2:3 Чекинато, уз два изгубљена поена, задржава минималну предност.

3:3 Лако и сигурно, без изгубљеног поена, Новак поново поравнава резултат.

4:3 Малу кризу у игри Новак је брзо пребродио и у седмом гему коначно је успео да одузме сервис ривалу. Новак је до брејка стигао тако што је искористио четврту прилику у седмом гему.

5:3 Сигурно, уз један изгубљен поен, Новак је потврдио брејк, па ће Чекинато у наредном гему сервирати за останак у сету.

5:4 Повео је Новак 0:30, али је Италијан успео да освоји наредна четири поена и тако продужи први сет барем за још један гем.

6:4 Асом, па сервис винером, Новак осваја десети гем без изгубљеног поена и долази на сет од пласман у наредну рунду такмичења.

10:04 - ДРУГИ СЕТ

1:0 Новак други сет отвара брејком, искористивши једину прилику за одузимање сервиса ривалу, који је претходно пропустио гем лопту.

2:0 Као и у првом сету, Новак после одузимања сервиса ривалу осваја гем без изгубљеног поена.

3:0 Ђоковић долази до два брејка вишка, искористивши другу прилику да одузме сервис ривалу, који је, као и у првом сервис гему другог сета, пре брејк лопти имао једну прилику да реши гем у своју корист.

4:0 Уз један изгубљен поен, Новак потврђује и други брејк.

5:0 Изгледа да се Италијан предао. Новак му одузима и треће сервис гем у другом сету, овога пута уз један изгубљен поен, и у наредном гему сервираће за тријумф.

6:0 Српски ас је искористио другу, од три везане меч лопте и после 69 минута игре изборио пласман у четвртфинале мастерса у Шангају.