NIŠ - Negodovanje zbog informacije da je peronska karta za ovdašnju Autobusku stanicu poskupela na 300 dinara, koje je tek donekle ublažilo saznanje da nova cena važi samo za one koji ne putuju, nije nestalo ni posle objašnjenja iz "Niš ekspresa", o poskupljenju kao načinu da se smanji bezbednosni rizik!

Nišlije su posebno bile ogorčene saznanjem da ulazak na peron ako nameravate samo da ispratite nekoga ili mu pomognete oko prtljaga u njihovom gradu košta čak 300, a u Beogradu - gde je Autobuska stanica još prometnija - samo 170 dinara.

U "Niš ekspresu" kažu da je samo delimično tačno da su peronske karte poskupele, jer se cena stanične usluge naplaćuje na osnovu kilometraže i kreće se od 15 do stotinu dinara za putovanja preko 300 kilometara - ukoliko se koriste usluge ovog prevoznika. Putnici sa već kupljenim kartama kod drugih saobraćajnih preduzeća peronsku kartu plaćaju 160 dinara.

Autobuska stanica u Nišu, inače, pruža još ugostiteljske i trgovačke usluge, pa oni koji bi samo da se osveže ili nešto pazare ulaz plaćaju 300 dinara, jer njihov boravak nije u funkciji prevoza, pa predstavljaju populaciju za čiju bezbednost odgovara terminal...

Međutim, programer Miloš Bošković je smislio način kako da, ipak, jeftinije uđe na peron. Jednostavno, ako neko ko uopšte ne želi da putuje hoće da uđe na stanicu, jeftinije mu je da kupi kartu do Gornje Toponice, na primer. Jer, ona košta 95 dinara, od tog iznosa 15 je zapravo peronska karta, a realna ušteda iznosi čak 205 dinara.


SUMNjA

IAKO u "Niš ekspresu" tvrde da je nova cena uvedena isključivo zarad bezbednosti, odnosno smanjivanja broja onih koji ne putuju na peronima, mnogi smatraju da je to još jedan pokušaj zaštite od konkurencije, odnosno svojevrsno primoravanje putnika da se opredele za njihove autobuse...