U SELU Sinoševiću kod Šapca u toku su radovi na rekonstrukciji Doma kulture, koji se finansiraju sa 400.000 dinara od sredstava prikupljenih od poreza na imovinu u ovom mestu. Predlog meštana izglasan je na referendumu organizovanom u decembru prošle godine, kada im je na raspolaganju bilo 789.504 dinara.

- Kada smo ušli u proces referenduma, obećao sam da će sve izglasano biti urađeno, i to se upravo dešava u Sinoševiću - rekao je šabački gradonačelnik Nebojša Zelenović, koji je obišao radove. - Posebno mi je zadovoljstvo što su meštani uložili novac baš u uređenje Doma kulture i zaustavili njegovo višedecenijsko propadanje.

Prema njegovim rečima, politika vraćanja sredstava mesnim zajednicama, odnosno selima, koju je u Srbiji prva uvela šabačka lokalna uprava, pokazala se izuzetno dobrom. Posebno ako se uzme u obzir da su meštani Sinoševića, na primer, počeli više da plaćaju porez na imovinu.

- To je dokaz da postoji mogućnost da ono što je javna obaveza postane korist građana. Pozivam građane da učestvuju u novom krugu referenduma, jer ne možemo ni ja ni predsednik, ni bilo ko sa strane, da kažemo šta je najbolje za meštane Sinoševića. On znaju šta su njihove stvarne potrebe - zaključio je gradonačelnik.


PROČITAJTE JOŠ - Nema sela bez doma kulture

Predsednik MZ Nikola Pavlović rekao je da će prostorije Doma kulture delom biti namenjene i za stolove za bilijar i stoni tenis, što interesuje mlađu populaciju. On veruje da će i ostalom stanovništvu biti bolje uz druženje, igru i muziku i da su to benefiti koji novi objekat donosi selu.

- Za naredni referendum predložićemo meštanima da 20 odsto sredstava opredelimo za nastavak uređenja doma, a 80 odsto za šljunčenje malskih i nekategorisanih puteva koji su u lošem stanju i očekujem da ćemo dobiti podršku građana za tu ideju - najavio je Nikola Pavlović.

PRAVE I PARK

OSIM uređenja doma, meštani Sinoševića opredelili su se da novac ulože u postavljanje klupa i klackalica u parku. Takođe, sređivaće ogradu i osvetljenje spomenika, a sredstva će iskoristiti i za rešavanje imovinsko-pravnog statusa centra sela.