GRAD će nastaviti sa pritiscima na investitora "Astra plan", koji je nelegalnim građevinskim radovima na parceli u Dositejevoj 9 prouzrokovao rušenje zida susedne kuće, da stanarima obezbedi privremeni smeštaj. Osim toga, Centar za socijalni rad će proveriti da li neka od 11 porodica ispunjava uslove da zbog loše materijalne situacije dobije privremeni smeštaj u nekom od stanova za socijalno zbrinjavanje. To je epilog današšnjeg sastanka stanara sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, na kojem se razgovaralo o mogućnostima da se pomogne porodicama koje su prošle srede ostali bez krova nad glavom kada se zbog građevinskih radova bez dozvole, srušio čitav zid dužine oko 20 metara.

PROČITAJTE I: Stanari Dositejeve 11 ne veruju obećanjima

Gradonačelnik je istakao da je investitor svojim nezakonitim delovanjem, radovima bez dozvole i pored zabrana, prouzrokovao da ljudi ostanu bez svojih stanova.

- Moj savet stanarima je da što pre angažuju advokate kako bi im šteta bila nadoknađena, i kako bi se našlo trajno rešenje - kazao je gradonačelnik posle sastanka sa predstavnicima oštećenih stanara. - Tražimo privremeni smeštaj za devet porodica, a građevinska inspekcija će u utorak ponovo izaći na teren.

Gradonačelnik je najavio da će se naredni sastanka sa stanarima održati u četvrtak.

OBEĆANjE DIREKTORA

MILORAD Živković, direktor stambene zadruge "Astra plan", u utorak je u telefonskom razgovoru za naš list, pravdajući se da je u gužvi, kratko poručio da su pronašli rešenje. - Izvođač radova "Euroinvest" će sanirati oštećenja - kazao je Živković.