U VIŠEM sudu u Novom Sadu u ponedeljak je ponovo odloženo ponovljeno suđenje Borisu Radovanoviću Ginisu (48), a ovoga puta glavni pretres nije održan, jer je u međuvremenu otkazao punomoć dosadašnjem braniocu Zoranu Prošiću, a drugog još nije angažovao. Naredni glavni pretres je zakazan za 9. oktobar.

Pročitajte još: Lopov sa hidžabom i karminom pobegao na trotinetu!?

Krivičnom veću kojem predsedava sudija Rade Klajdžija, Radovanović je rekao da ne želi branioca po službenoj dužnosti, i da će posle razgovora sa porodicom odlučiti ko će ga zastupati.

Advokatu Prošiću je naloženo da u roku od osam dana dostavi izjašnjenje zašto nije obavestio sud da mu je Radovanović otkazao punomoć. Branilac je po zakonu bio obavezan da i pored toga još 30 dana zastupa okrivljenog.

Ovo je, inače, treći put da se Radovanoviću odlaže suđenje. U prethodna dva slučaja žalio se da se ne oseća dobro. Na ročištu u aprilu, u sudnici se požalio na visok pritisak. Mesec dana kasnije, takođe je tvrdio da se ne oseća dobro i da zbog osećaja gubitka vazduha i usplahirenosti, nema koncentraciju, tresu mu se ruke i ima aritmiju.

Pročitajte još: Krivična prijava protiv žene zbog krađe 2.000.000 dinara

Radovanović je, podsećamo, 22. decembra 2016. uhapšen u Solunu posle sedmogodišnje potrage, a u odsustvu je osuđen na 20 godina zatvora zbog 30 razbojništava. Postupak je pravosnažno okončan u avgustu 2014. godine, a tada mu je uz kaznu zatvora izrečena i mera obaveznog lečenja od zavisnosti. Srbiji je izručen polovinom 2017. I u ponedeljak je u zgradu novosadskog suda, iz KPZ u Beogradu, doveden pod jakim obezbeđenjem, s obzirom na to da je već jednom uspeo da pobegne iz pritovra.

PREGLED

NA narednom ročištu biće saslušani veštaci, koji će pregledati Radovanovićev zdravstveni karton i razgovarati sa njim kako bi se utvrdilo da li je sposoban da učestvuje u postupku.