POD sloganom "Moje je pravo da živim srećno i zdravo - za odrastanje bez nasilja" danas u organizaciji Udruženja "Život kao inspiracija" i uz podršku Grada Novog Sada počinje manifestacija "Dečja nedelja" koja će trajati do 7. oktobra.

Po rečima Ljiljane Maširević iz Udruženja, u predstojećoj nedelji, decu, njihove roditelje i sve ostale zainteresovane, očekuje bogat program koji počinje otvaranjem manifestacije u "Studiju M" danas u 18 sati besplatnim koncertom.

- Ove godine uveli smo u program i radionicu nenasilne komunikacije za predškolce - kaže Maširevićeva i dodaje da predstoje i brojne aktivnosti usmerene na borbu protiv vršnjačkog nasilja u školama.

Pročitajte još: NA TANjIRU "SERVIRANA" I PRAVA MALIŠANA: Može li roditelj da odluči šta treba da jede dete u predškolskoj ustanovi

Predviđeno je nekoliko pozorišnih predstava, kreativnih radionica, a svi sadržaji su besplatni. Manifestacija će biti završena u dvorcu Eđšeg koncertom "S muzikom se lepše živi".

Načelnica GU za socijalnu i dečju zaštitu Vera Grkavac podseća da Vlada Srbije donosi Uredbu o utvrđivanju iznosa koji se plaćaju za vreme "Dečje nedelje", a 60 odsto sredstava od prodaje vrednosnih markica biće usmereno za aktivnosti na opštinskom nivou. Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu, markice dobijene od Udruženja "Prijatelji dece Srbije," prosledila je autobuskoj i železničkoj stanici, pozorištima i "Spensu", u vrednosti od 1.033.000 dinara. Resorno ministarstvo će 60 odsto od prikupljenih sredstava uplatiti za porodilje.

SVAKA NEDELjA - DECI

PROMOTER "Dečje nedelje", atletičar Mihail Dudaš, ističe da je ponosan što je promoter manifestacije dugi niz godina, a nastaviće to i ubuduće. On kaže da bi se osrasli morali pobrinuti da "svaka nedelja bude dečja nedelja".