VIŠEMESEČNU pauzu u radu, odbornici Skupštine grada u Nišu su nadoknadili tako što su 9. oktobra, odmah po završetku 27. sednice, započeli i 28. koja je potrajala do srede ujutro.

PROČITAJTE JOŠ - Niš se približava svim sugrađanima

Na toj, ponoćnoj sednici se ipak raspravljalo i o kadrovskim rešenjima koja su prethodno bila "skinuta" sa dnevnog reda, a zasedanje "u nedoba" je obeležilo i verbalno prepucavanje između gradonačelnika Darka Bulatovića i odbornika opozicione koalicije pod nazivom "Niš - moj grad" Branislava Jovanovića.

U svakom slučaju, bivši direktor JKP "Medijana" Bratislav Vučković je izabran za novog gradskog većnika, umesto Miloša Miloševića koji je podneo ostavku. Opozicija je kritikovala vlast zbog ovog kadrovskog rešenja jer je, pre samo godinu dana, bila smenila Vučkovića i osporila njegovo direktorovanje. Ipak, on će u Veću biti zadužen za planiranje i izgradnju...

Nadalje, za novog direktora pomenute "Medijane" je izabran Dragoslav Pavlović, dok će "Naisusom" rukovoditi Igor Vučić, a - uprkos tome što je konkursna procedura već završena - vlast nije mogla da izabere direktore u tri javna preduzeća, pa će vršioci dužnosti i nadalje upravljati "Nišstanom", "Goricom" i Direkcijom za javni prevoz.

Darko Bulatović, Foto D. Nikolić

- Gradske firme nikada nisu bile u gorem stanju i nezamislivo je da neka od njih, poput "Tržnice", na primer, posluju sa gubicima, ili da se grad zadužuje za gotovo milion i po evra ne bi li "Medijani" kupio 14 vozila - rekao je Jovanović, ne štedeći ni gradonačelnika Darka Bulatovića.

Konkretno, zamerio mu je to što, kako procenjuje, "pušta niz vodu" svoje saradnike koje hapse zbog nameštanja tendera, što je bilo jasna aluzija na istražni postupak protiv većnika Branislava Kačara i Stevana Živkovića.

- Jovanović je kukavica jer ovakve tvrdnje ne sme da iznese na konferenciji za medije, već za manipulacije koristi skupštinsku govornicu. I sam je svestan da ako tako nastavi van ove sale, čini krivično delo - odgovorio je Darko Bulatović, ali se polemika sa pospanim odbornicima završila tek u ranim jutarnjim satima.