NASTUP hora Sretenjskog manastira iz Moskve pod dirigentskom palicom Nikona Stepanovića Žila, 21. oktobra u Sinagogi, centralni je događaj oktobarskih muzičkih svečanosti u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada.

Ovaj hor, po mnogima najbolji na svetu, neguje tradiciju dugu šest vekova. Novosađanima će pevati duhovne, tradicionalne i patriotske ruske pesme i romanse, kao i pesme iz redovnog crkvenog bogosluženja.

PROČITAJTE JOŠ - Pojci iz Moskve u Sava centru

- Hor već 13 godina prati službe Njegove svetosti patrijarha, kao i pastoralne posete patrijarha eparhiji Ruske pravoslavne crkve u Rusiji i inostranstvu. Nastupe hora Sretenjskog manastira eminentni muzički kritičari s pravom nazivaju "muzičke liturgije", bez obzira na to kakav je sadržaj njegovog repertoara - kažu u Muzičkoj omladini Novog Sada.

Ulaznice po ceni od 1.600 i 1.800 dinara za ovaj koncert prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2).


SLOVENSKI MELANŽ

POKLONICI solo pesama srpskih i ruskih kompozitora imaće priliku večeras (četvrtak) u Gradskoj kući da uživaju u koncertu "Slovenski melanž". Sopranistkinje Jasmina Trumbetaš Petrović i Marija Jelić pevaće kompozicije Rahmanjinova, Čajkovskog, Marinkovića, Konjovića i drugih, a ulaz je slobodan.