Direktor Turističke organizacije u Prijepolju, Nebojša Svičević najavio štrajk glađu i samoubistvo spaljivanjem ukoliko do ponedeljka 15. oktobra ne reaguje tužilaštvo i nadležne državne institucije, na kako je naveo otimanje kombi vozila za koje tvrdi da je vlasništvo Turističke organizacije optuživši sudije i tužioce u ovoj opštini da su upleteni u kako je kazao “kriminalne radnje”, te da su postavljeni u vremenu bivšeg režima Demokratske stranke.


- Obećao sam svima i svojoj deci, da u ponedeljak u 10 sati počinjem štrajk glađu ispred zgrade Turističke organizacije koji će trajati do petka, u petak se spaljujem tačno u podne ukoliko na otimačinu kombi vozila ne reaguje tužilaštvo i druge nadležne institucije - kazao je direktor na konferenciji za novinare TO Prijepolje Nebojša Svičević koju je sazvao povodom, kako je u pozivu medijima naveo “nereagovanja tužilašta na otimačinu kombi vozila”.

Svičević je takođe optužio radnike Sportskog saveza za kriminal i razbojništvo zbog spornog kombi vozila koje je sudski izvršitelj oduzeo po osnovu rešenja o izvršenju.


PROČITAJTE JOŠ: Štrajk glađu rudara zbog neisplaćenih plata

- Ja ne znam kako sad da naslovim ljude koji su se bavili time, oni pišu neke krivične prijave i ovo i ono, da li je to lopovluk, da li je to kriminal, šta je ja ne znam, ali ako neko pajserom razbije stakla na autobusu i odvuče ga u nekom pravcu, ne znam gde, može li to da bude poštena priča - istakao je Svičević.

Inače, kombi minibus namenjen prevozu sportista kupljen je pre pet godina sredstvima lokalne samouprave po ceni od 6,5 miliona. Zbog neisplaćenih zarada našao se krajem septembra na popisu javnog izvršitelja koji ga je prodao za oko 1.8 miliona dinara. U nameri da izbegne prodaju vozila, predsednik Sportskog saveza Milovan Milićević suprotno zakonu, uz pribavljenu saglasnost Opštinskog veća, poklonio je minibus Turističkoj organizaciji Prijepolja početkom decembra prošle godine. Međutim kako Milićević u trenutku “darivanja” Sportskog saveza minibusom nije bio ovlašćeno lice sud je ovu odluku poništio.


Konferenciji za novinare prethodilo je udaljivanje novinarke lokalnog lista “Polimlje” Memnune Cmiljanović od strane direktora Nebojše Svičevića zbog kako je naveo neprimerenih pitanja i provokacija. Naime, on je naložio novinarki da napusti prostorije Turističke organizacije i zapretio da više nikada dok se on nalazi na njenom čelu ne uđe u istu.