SREDSTVIMA koja su zajedenički uložili Grad Novi Sad i AP Vojvodina,obnovljen je Kamenički park, najstariji novosadski park koji se prostire na 33 hektara ,ima i status spomenika prirode, potiče iz 1797.godine,a prethodnih decenija bio je zapušten.

Završena je prva faza radova na uređenju parkovske infrastrukture, vredna 70 miliona dinara. Park je dobio novi urbani mobilijar, pešačke staze, modernu javnu rasvetu, kao i dečje igralište. Izgrađena je nova pešačka staza preko postojeće, koja ide paralelno sa Dunavom, od betona. Ukupna površina saniranih staza iznosi 6.238 m2 .

PROČITAJTE JOŠ - Vojvođanske priče: Kamenički park u moru kamelija

Duž saniranih staza u Kameničkom parku je postavljeno 58 solarnih panela i 44 LED svetiljke, kao i linearno podno osvetljenje sa ukupno 197 LED svetiljki. Park je dobio 49 klupa, 12 parkovskih stolova, 28 korpi za otpatke. Postavljena je zaštitna ograda oko jezera u parku,sređeno je dečje igralište.

U parku postoji više ambijentalnih celina koje datiraju iz vremena nastanka parka, a u okviru sprovedenih radova uređen je vidikovac - veštački nasut breg ispod donje staze.

- Već je obezbeđen novac za drugu fazu, uskoro će biti raspisana javna nabavka.Kreće nova investicija takođe od 70 miliona dinara. -kazao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je danas zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem posetio obnovljeni park.

PROČITAJTE JOŠ - Kamenički park: Sjaj zelene oaze

Mirović je naglasio da će Pokrajinska vlada nastaviti da podržava projekte Grada.

- Zajednički cilj nam je da Novi Sad napreduje - rekao je Mirović i najavio da su za sledeću godinu spremni zajednički projekti iz oblasti komunalne i saobraćajne infrastrukture.