OTVARANjEM nove proizvodne linije u kompaniji Tera Steel i marketa "Lidl", dodelom novčanih nagrada najboljim učenicima i studentima i tradicionalnih Oktobarskih nagrada, kao najviših priznanja grada, Leskovac je u četvrtak obeležio dan kada je oslobođen u Drugom svetskom ratu. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je ovom prilikom ocenio da se grad na Veternici uspešno razvija i da postaje prijatno mesto za život i povoljno poslovno okruženje o čemu svedoče kompanije koje dolaze u Leskovac ili šire svoje kapacitete.

Jedno od takvih preduzeća je i rumunski "Tera Steel" koji je pre godinu dana stigao u Leskovac i za Dan grada pokrenuo novu liniju za proizvodnju termoizolacionih panela sa mineralnom vunom u šta je uložio šest miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ - Pamte heroje i vredno rade

- Radimo u tri smene kako bi obezbedili izvoz u devet zemalja. Oko 70 odsto proizvodnje u Leskovcu odlazi na strana tržišta, zemlje u okruženju i Nemačku, što nas čini jednim od važnijih izvoznika na Balkanu, a ukupna vrednost naše proizvodnje je premašila 13 miliona evra - istakao je Kozmin Patroiju, generalni direktor Tera Steel.

Gradonačelnik Cvetanović je u Narodnom pozorištu uručio i tradicionalne Oktobarske nagrade. Medalje, kao najviše priznanje, pripale su Opštoj bolnici, Narodnom muzeju, Muzičkoj školi "Stanislav Binički" i reditelju Darku Bajiću, koji je već 11 godina umetnički direktor Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije.


NAGRADE ŠKOLARCIMA

VEĆ šest godina za Dan grada i Svetog Savu, Leskovac nagrađuje najdarovitije učenike i studente. U četvrtak je sa ukupno 6,5 miliona dinara nagrađeno 230 đaka i studenata, a od početka akcije ova priznanja dobilo je više od 2.000 pojedinaca zašta je iz gradskog budžeta izdvojeno 60 miliona dinara.