POTPREDSEDNIK Jedinstvene Srbije Vojislav Vujić je demantovao tvrdnje dojučerašnjih partijskih kolega po kojima ova stranka više ne postoji u Nišavskom okrugu jer su se članstvo i lokalni funkcioneri - zbog politike predsednika Aleksandra Vučića, koja donosi rezultate i na međunarodnom i na domaćem planu - kolektivno priključili Srpskoj naprednoj stranci. Vujić, kao svojevrsni odgovor na ove navode ističe broj od 3.500 članova u ovom delu Srbije...

PROČITAJTE JOŠ - Niš: Odbornička grupa JS-RS-SNP pristupila SNS-u

- Priznajem da nas ni ovo "preletanje" u vladajuću stranku, sa kojom smo, inače, u koaliciji na republičkom nivou, nije iznenadilo. Jer, svedoci smo toga da, naročito u poslednje vreme, i druge partije pokušavaju da kupe neke naše funkcionere i članove, a svima je zajednički cilj da se zaustavi sve veća popularnost Dragana Markovića Palme i Jedinstvene Srbije, što nekome očigledno i te kako smeta - kaže Vujić.

Ne krije ni to da su, kako tvrdi, u nekoliko slučajeva članovi JS poklekli pred snagom novca - što veruje da je i u Nišu bilo presudno - ali skreće pažnju javnosti i na činjenicu da su ti kadrovi bili iskorišćeni za "jednokratnu upotrebu". Potpredsednik Jedinstvene Srbije je tokom stranačke konferencije za medije organizovane u Nišu posebno naglasio stav da "preleteči" ne čine okosnicu JS, te da je i ovaj "udarac" dodatno ojačao njihove stranačke redove.

PROČITAJTE JOŠ - Marković: Nemamo ministre, ali radimo za svoju državu

I Vojislav Vujić, ali i ostali funkcioneri partije koju predvodi Dragan Marković Palma, međutim, traže da trojica odbornika koji su prešli u tabor naprednjaka vrate mandate koje su stekli na listi nazvanoj po osnivaču stranke...

DOLjEVAC IAKO je Jedinstvena Srbija posle najnovijih događaja u Nišu faktički ostala bez odborničke grupe u gradskom parlamentu, potpredsednik JS Vojislav Vujić kaže da će stranka svoju punu snagu na jugu zemlje pokazati već 16. decembra, kada će u Doljevcu biti održani lokalni izbori.

- Iz Jedinstvene Srbije smo prešli u vladajuću partiju zato što uspešnu i mudru politiku Aleksandra Vučića više ne želimo samo posredno da podržavamo, već hoćemo da se u to najdirektnije uključimo - kaže nekadašnji predsednik Okružnog odbora i potpredsednik JS Nikola Ilić.

Pored njega, podsetimo, "dres" Srpske napredne stranke su obukli i odbornici, odnosno funkcioneri Miroslav Krstić, Dušan Jović, Miroslav Moca Milosavljević i Marina Dejanović.


GADžIN HAN

PRELAZAK petoro odbornika i funkcionera Jedinstvene Srbije iz Niša u tabor Srpske napredne stranke nije prvi obrt na lokalnoj političkoj sceni juga zemlje. Podsetimo, tokom minule sedmice je i Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije u Gadžinom Hanu jednoglasno odlučio da se kompletno pridruži naprednjacima. Kako je objasnio dotadašnji čelnik DSS u ovom mestu Dragan Mijalković, rukovodilo ih je ono što je predsednik Srbije i čelnik SNS Aleksandar Vučić dosad učinio za ljude u pet okruga na jugu.