GRAD ne odustaje od rešavanja dugogodišnje krize u Apoteci "Novi Sad", a to potvrđuje i "zeleno svetlo" koje je dala komisija Vlade Srbije za projekat koncesionog ugovora za gradsku apoteku. O ovom predlogu, za desetak dana bi trebalo da odlučuju i odbornici Skupštine grada.

Miloš Vučević, gradonačelnik, izjavio je da je nedavno pred komisijom Vlade Srbije za javno-privatno partnerstvo i koncesije, predstavljen projekat za Apoteku "Novi Sad" i da je dobijeno pozitivno mišljenje.

- Na Skupštini grada koja bi trebalo da se održi polovinom decembra, pred odbornicima će se naći predlog odluke o pokretanju koncesije - kazao je Vučević. - Verujem da smo mnogo bliže rešenju nego što smo bili. Takođe, verujem da će biti veći broj zainteresovanih, ali i da će Grad zadržati svoju apoteku i da se neće ugasiti.

Prema tom predlogu, kako je objasnio Vučević, Grad će zadržati apoteke u onim delovima grada, u kojima ih nemaju privatnici. Jedan od predloga biće i da Galenska laboratorija ostane u vlasništvu Grada.

Pročitajte još - Apoteka "Novi Sad": Sledi javni poziv

Početkom ove godine, kao način za prevazilaženje problema predlagano je privatno-javno partnerstvo. Po tom planu, koji je usvojila gradska Skupština, privatni partner je trebalo da preuzme upravljačka prava nad Apotekom "Novi Sad" na 10 godina, u odnosu 66,6 prema 33,3 odsto, i da izmiri obaveze ove ustanove prema dobavljačima i radnicima.

U Apoteci "Novi Sad", jedan od problema je i smanjenje broja zaposlenih, pa zbog odluke Ministarstva zdravlja o smanjenju broja radnika, imaju samo 60 zaposlenih. Zbog toga je u nekim apotekama skraćeno radno vreme, urađene su preraspodele kako bi uspeli da održe nesmetani rad.


NAJVEĆA

DRŽAVNA zdravstvena ustanova Apoteka "Novi Sad" najveća je u Vojvodini i lekovima snabdeva žitelje Novog Sada, ali i drugih mesta u okolini.