GLASOVIMA ubedljive većine od ukupno 40 odbornika, Skupština Paraćina je usvojila budžet za narednu godinu, a znatno puniju kasu lokalne samouprave je podržala i odbornička grupa pod nazivom "Samostalni naprednjaci", čiji šef Jovica Rajić precizira da će dogodine na raspolaganju biti gotovo dve milijarde dinara. Predviđeno je i zaduživanje od čak 320 miliona dinara, te deficit koji prevazilazi zakonski okvir, ali je na sve to već pribavljena saglasnost Ministarstva finansija...

PROČITAJTE JOŠ - Paraćin: Od kredita grade Industrijski park

- Budžet je očigledno razvojni, namenjen investitorima koji će otvoriti nova radna mesta, pe zato podržavamo i kreditno zaduživanje, tim pre što je ovogodišnje realno izvršenje premašilo 90 odsto - naglasio je Rajić pre glasanja tokom kojeg su samo tri odbornika SNS bila protiv, dok je jedan predstavnik JS bio uzdržan.

Osim tekućih prihoda, u projekciju za 2019. je uvršćeno i očekivanih 120 miliona dinara od prodaje nepokretnosti u centru grada i industrijskoj zoni, te 55 miliona viška iz ove godine, 320 miliona dinara kredita i 57 miliona iz drugih izvora.

- Čak 40 odsto kase će potrošiti Uprava za investicije, a najviše će biti izdvojeno za industrijski park u Zmiču, koji se već projektuje i koštaće gotovo dva miliona evra. Ostatak novca je namenjen redovnim infrastrukturnim projektima, pa će nesmanjenim tempom biti nastavljene izgradnja ulica u selima i prigradskim naseljima, rekonstrukcija lokalnih puteva i gradskih saobraćajnica, postavljanje vodovoda i kanalizacije - zaključuje načelnik Odeljenja za finansije Slobodan Janković.

USVOJENI PROGRAMI

U NASTAVKU zasedanja usvojeni su i svi programi rada opštinskih javnih preduzeća za nerednu godinu, a u pripremi su istovetni akti paraćinskih ustanova. S obzirom na to da je do kraja decembra najavljeno održavanje još dve sednice SO, i oni bi trebalo da budu usvojeni do kraja ove budžetske godine.