Svi magistralni putevi na području Zlatiborskog okruga su prohodni i saobraćaj se odvija bez zastoja, izjavio je danas za Tanjug direktor Puteva Užice Leka Korićanac.

Po njegovim rečima, saobraćaj je danas dozvoljen na podučju Zlatiborskog okruga i kamionima i šleperima, a snega na kolovozu ima tek na pojedinim deonicama od dva do tri centimetra.

Svi putni pravci prohodni su i na području grada Užica, a radnici JP Niskogradnja imaju 24-voročasovno dežurstvo, kaže za Tanjug direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović.

"Soli i rizle ima dovoljno,a u čišćenje snega uključena je i dodatna mehanizacija.Čiste se i putevi na seoskom području, pa prigradski i gradski prevoz funkcioniše bez otkazanih polazaka", kaže Maksimović.

PROČITAJTE I: Autobus skliznuo sa puta kod Zrenjanina

On naglašava da se noćas u Užicu očekuju temperature do -20 stepeni i da će putari tokom noći posipati so i rizlu.

VOZOVI KASNE DO 60 MINUTA


Prvi sneg u Jagodini i Pomoravlju, osim lepih zimskih ugođaja, doneo je i puno vode na ulicama, više pacijenata u Urgentnoj službi, a vozovi kasne do 60 minuta.

Snabdevanje strujom, vodom, gasom i toplotnom energijom u Jagodini je uredno, rečeno je Tanjugu u Gradskom štabu za elementarne nepogode.

U Jagodini, međutim, iako sneg nije visok, na ulicama je puno raskvašenog, neočišćenog, vodenog snega, uključujuci i glavnu ulicu. Od snega nisu očišćeni ni trotoari a ni pešački prelazi.

Na Železnickoj stanici u Jagodini, rečeno je Tanjugu da "zbog snega i drugih problema" vozovi kasne iz oba pravca, i Begrada i Niša, 50 do 60 minuta.

Autobuski saobraćaj na međugradskim linijama Jagodina - Chuprija - Paraćin, odvija se uredno, dok ima "neznatnih" poteškoca na lokalnim pravcima prema Crnom vrhu.

Zamenik direktora Opšte bolnice u Jagodini i rukovodilac Urgnetnog centra Vladimir Nedeljković izjavio je za Tanjug da ovakvo vreme povećava broj povređenih zbog padova i više intervencija u ovoj službi, i upozorio građane, posebno starije, na oprez.