POVERENICI Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu dr Aleksandar Pajić i dr Boban Birmančević su ponovo od gradonačelnika Nebojše Zelenovića zatražili da podnese ostavku, ovoga puta zbog presude Višeg suda u gradu na Savi koji ga je oglasio krivim za zloupotrebu budžetskih sredstava. Podsetimo, ovakav epilog je usledio posle dve oslobađajuće presude Osnovnog suda u Šapcu, a krivičnu prijavu protiv Zelenovića je podnela Državna revizorska institucija.

PROČITAJTE JOŠ - PROCES U ŠAPCU: Zelenović ipak kriv

- Zato što smo više od 40 puta tokom skupštinskih zasedanja i konferencija za medije upozoravali sud na opasnost od zastarevanja, uspeli smo u nameri da Zelenović ostane upamćen ne samo kao jedini šabački gradonačelnik kojem je za tri godine od 72 stana u vlasništvu lokalne samouprave knjigovodstveno nestalo njih 34, već i po zloupotrebi novca sugrađana - kaže dr Pajić i podseća da je isti čovek odgovoran i za to što je aktivista njegove ZZS kupovao glasove u kampanji, a sa funkcionerima nepriznate države Kosovo se fotografisao ispod zastave Albanije.

Poverenik dr Birmančević skreće pažnju da u Zelenovićevu krivicu više ne sumnjaju ni njegovi najbliži saradnici, već u sumnju dovode rok u kojem je presuđeno...

- Očekujem da veoma brzo saznamo da li će gradonačelnik podneti ostavku pre nego što bude razrešen - zaključuje dr Birmančević.