KRALjEVO – Obilne padavine proteklih dana pokrenule su klizište u zaseoku Borovo u selu Gokčanica, na padinama planine Željin, sedamdeset kilometara od Kraljeva, pa je velika količina zemlje bukvalno zatrpala lokalni put koji povezuje okolne zaseoke sa ukupno sedam kuća sa ostalim seoskim saobraćajnicama.

Najbliža kuća je od klizišta udaljena samo desetak metara ali u njoj trenutno niko ne živi, dok je za dvoje dece iz okolnih kuća otežan put ka Osnovnoj školi u Gokčanici koju pohađa samo desetak đaka.

Pročitajte još: BRDO NA MAGISTRALI: Odron u Ibarskoj klisuri kod Kraljeva (FOTO)

- Zemlja je od jesenas posle obilnih kiša natopljena vodom, a težina snega je pokrenula klizište koje je potkopalo i zatrpalo lokalni put. Mesna zajednica je o svemu obavestila Grradski štab za vanredne situacije, ali do sada niko nije reagovao – kažu meštani ovog planinskog sela.

Po rečima gradonačelnika Kraljeva dr Predrag Terzića, lokalna samouprava je upoznata sa ovim, kao i ostalim problemima u Gokčanice i reagovaće u što kraćem roku.

- U ataru sela Gokčanica očišćeno je ukupno 70 kilometara nekategorisanih, lokalnih puteva. Naše službe su na terenu i reaguju po prioritetima, tako da će sve posledice padavina biti otklonjene – naglasio je Terzić, dodajući da su pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice iz sela Šošanica evakuisali jednog starijeg muškarca koji je zbrinut u kraljevačkoj bolnici.