ČETVRTA zbirka pripovedaka književnice Vesne Paunović Đukić pod nazivom "Uzimanje želje", koja je izašla iz štampe u izdanju Narodne biblioteke "Rade Drainac" iz Prokuplja, predstavljena je prokupačkim ljubiteljima pisane reči. Naziv knjige tesno je povezan sa životom autorke i željom za svojim rodnim krajem, Kosovom i Metohijom. U trideset priča, sažela je momente za pamćenje koje je posvetila svojim precima i potomcima.

Pročitajte još: IRSKA HUMANITARKA I PISAC: Kosovo u rukama međunarodnih kriminalaca

- U godini kada se obeležava 20 godina od NATO agresije i izgnanstva njene porodice i sugrađana sa Kosmeta, autor će ovom knjigom ostaviti pečat i trag u vidu svedočanstva o zemlji koja je postojala, sa vedrim i vrednim ljudima, ali i o tome kako je sve srušeno i nestalo za samo jedno ratno proleće 1999. Autorka pripoveda sa ozbiljnom zrelošću, na književno savremen način, konstantno se vraćajući u prošlost, sa željom da se ne zaborave tradicija, poštovanje i rodoljublje - rečeno je na promociji knjige književnice sa Kosmeta koja je utočište pronašla u Kuršumliji.

Recenziju knjige napisala je profesor na Katedri za srbistiku na Filozofskom fakultetu u Nišu dr Mirjana Bojović Ćirković, a izdanje od 300 primeraka, nagrada je književnici koju je osvojila na "Drainčevim danima" 2017, kada je proglašena pesnikom godine u Topličkom okrugu.