DA će rešavanje pitanja statusa i poslovanja JP Sportski i poslovni centar "Vojvodina", popularnog "Spensa", biti jedan od najvećih ovogodišnjih izazova gradskih vlasti potvrđuje i to što još nema prijava na neobavezujući javni poziv koji je Grad Novi Sad raspisao krajem minule godine kako bi pronašao budućeg privatnog partnera radi investiranja u to javno preduzeće i upravljanja njime.

Gradonačelnik Miloš Vučević, potvrđujući tu informaciju, izjavio je da bi tim povodom trebalo imati još malo strpljenja.

- Ako i ne bude zainteresovanih, borićemo se za "Spens", za njegovu rekonstrukciju i znatno bolju energetsku efikasnost - izjavio je Vučević.

Pročitajte još - SNS: Umesto što kritikuje, Novaković neka ponudi rešenje za Spens

Gradonačelnik je napomenuo da su u razmatranju različite mogućnosti da bi to preduzeće, opterećeno višedecenijskim problemima i višemilionskim dugovanjima, opstalo i počelo da posluje pozitivno.

- Trebalo bi da vidimo može li da u okviru "Spensa" bude izgrađen sportski hotel, da se urade dodatni sadržaji na bazenima, a postoji i solucija da deo prostora pretvorimo u obdanište ili poslovni inkubator za startap kompanije. U neposrednom susedstvu je Univerzitet, kao i budući naučno-tehnološki park - istakao je Vučević.

Čeka se na potencijalnog privatnog partnera

Razmatra se i tehnička mogućnost, kako je dodao gradonačelnik, iskorišćavanja podzemnih voda iz obližnjeg tržnog centra "Promenada" za grejanje ili hlađenje "Spensa", što bi umanjilo troškove sportskog centra za tu namenu.

SKUPŠTINA

PREDLOZI o pretvaranju potraživanja Grada Novog Sada i gradskih javnih preduzeća prema "Spensu" u kapital Grada, kao i o kreditnom zaduživanju tog JP, od 100 miliona dinara, naći će se pred odbornicima na sutrašnjoj sednici (sreda).