LOKALNA samouprava u Smederevu je drugi put objavila oglas za izdavanje u zakup proizvodne hale u kojoj je do njenog privremenog zatvaranja proizvodnju organizovala nemačka fabrika za preradu ribe.

PROČITAJTE JOŠ - "Servfud Smederevo": Hale na prodaju!

Grad novim oglasom nudi halu površine 4.200 kvadrata za koju u januaru nije bilo zainteresovanih - možda i zbog toga što je bila predviđena i obaveza potencijalnog zakupca da zaposli i obuči najmanje 100 radnika. Kako god bilo, u ponovljenom oglasu više nema ovog uslova...

Ali nije promenjena delatnost koja se može obavljati u pomenutoj hali, pa su to i dalje proizvodnja, prerada, skladištenje i distribucija prehrambenih proizvoda. Objekat je nudi u zakup na pet godina, po početnoj ceni mesečne zakupnine od 12.474,90 evra.


OSTAO SAMO KREDIT

SMEDEREVCI su halu izgradili za potrebe nemačke fabrike ribe "Servfud", čak su se za to i kreditno zadužili u iznosu od 300 miliona dinara. Nažalost, pre pola godine je ta fabrika, bukvalno preko noći, zatvorena jer je investitor otišao u stečaj, a novi vlasnik nemačke firme nije prepoznao interes da nastavi proizvodnju u Srbiji. Tako je pedesetak radnika, uprkos važećim ugovorima o radu, ostalo na ulici, a lokalna samouprava ne samo što mora da plaća rate, već i trpi štetu zbog prazne hale.