PO dojavi građana, Ekološki pokret Vrbasa prijavio je opštinskoj komunalnoj inspekciji u Kuli divlju deponiju i razbacano smeće na izletištu Potok kraj Crvenke. Od inspekcije je zatraženo da izda nalog JKP "Vodovod" u Crvenki da smeće počisti i postavi kante i kontejnere. Upućen je i zahtev TO opštine Kula, kao staratelju Potoka, da obaveže organizatore priredbi i žurki na Potoku da po završetku programa pokupe smeće koje su razbacali.

Pročitajte još: Kazne zbog đubreta u Vršcu

Usledila je reakcija predstavnika "Crvenačkog muzičkog omladinskog kampa" (CMOK), čijim žurkama na Potoku prisustvuje po 200-300 ljudi iz Srbije, Mađarske, Rumunije i Bugarske. Organizatori CMOK tvrde da učesnici žurki uredno pospreme za sobom, a da smeće ostavljaju izletnici koji roštiljaju.

Pročitajte još: U Nakovu pretvaraju deponiju u izletište

Ne želeći da upiru prstom u bilo koga, Crvenčani koji su alarmirali ekologe, zasukali su rukave i sami pokupili smeće na Potoku. U akciji je učestvovao i predsednik EPV Ratko Đurđevac.

- Zamolili smo zaposlene u JKP "Vodovod" da odnesu otpad, i da apelom na građane spreče da Potok, koji je jedno od najlepših izletišta u Vojvodini, bude pod tepihom smeća - rekao je Đurđevac.

PRIJAVE IMALE UČINAK

AKTIVISTI EPV kažu da su dve prijave, koje su nedavno uputili komunalnoj inspekciji u Vrbasu, urodile plodom. Kako su naveli, JKP "Komunalac" je posle toga uklonio divlju deponiju u Savinom Selu, a "Vode Vojvodine" su počistile smeće na Šlajsu u Vrbasu.