JAGODINA – Strelca Lazara Kovačevića (21) iz Jagodine, koji je Evropskom prvenstvu u streljaštvu za seniore u Osijeku u pojedinačnom i ekipnom takmičenju svojio srebrnu medalju, i njegovog trenera Miomira Spasojevića primio je gradonačelnik Grada Jagodine Ratko Stevanović. Grad Jagodina ih je nagradila i novčanom nagradom.

- Do medalje smo došli posle tri velika uspeha. Nedostajalo mi je još malo sreće da postignem bolji plasman na pojedinačkom takmičenju, ali i da sa Adreom Vasović, višetrukom šampionkom u streljaštvu, pa smo zauzeli četvro mesto. Predstoje nam svetski kupovi u kojima se dele kvote za Olimpijske igre u Tokiu 2020. godine, a takmičićemo se u Pekingu, Rio de Ženeiru, Minski i Minhenu – rekao je Kovačević i izrazio nadu da će u narednim takmičenjima ostvariti još bolje rezultate.

Njegov trener Spasojević ocenio je da rezultati Kovačevića nisu slučajni, već su plod velikog rada i dodao da takve rezultate ne bi ostvarili da Streljački klub „Jagodina 92“ nem podršku lokalne samouprave prilikom kpovine novog oružja i opreme.

PROČITAJTE JOŠ - ANjA, PRAVO U METU: Gimnazijalka iz Paraćina najbolja u Srbiji

- Kovačević je standardni reprezentativac još u juniorskoj kategoriji, kada je osvojio dve srebrne medalje na poslednjem svetskom prvenstvu. Odlične rezultate iz juniorske kategorije nastavio je i u seniorskoj i sada je standardni reprezentativac koji postiže najbolje rezultate. Njegovi rezultati na takmičenju u Osijeku su najbolji rezultati u gađanju puškom, jedini je imao tri finala u pojedinačnoj konkurenciji, mešovitim parovima i ekipnom takmičenju – izjavio je Spasjević.

Direktor Sportskog saveza „Jassa“ Zoran Gligorijević rekao je da je Streljački klub „Jagodina 92“ punopravni član „Jasse“ i dodao da s ponosom nose grb Jagodine na svim takmičenjima.

- U poslednjih pet godina u renoviranje streljane i stvaranju što boljih uslova za treiranje, uložili smo 10.000.000 dinara. Uložićemo još novca kako bismo ne samo poboljšali uslove za treniranje, već da bismo mogli u njoj da organizujemo i međunarodna takmičenja – kazao je Gligorjević.
GRAD SPORTA

GRADONAČELNIK Grada Jagodine Ratko Stevanović rekao je da je Jagodina grad sporta, jer ima puno uspešnih sportista, a lokalna samouprava ulaže dosta novca u sport.

Streljački klub „Jagodina 92“ dao je strelce šampione, među kojima su Goran Maksimović, Marko Simić, Jelenu Živković, ali i uspešne trenere, koji su omogućili mladima da budu šampioni Srbije i olimpijkski pobednici, poput Miroljuba Petrovića, Vasa Spasojevića i Miomira Spasojevića, koji je 2005. godine proglašen za najboljeg trenera u streljaštvu u Srbiji, a dobitnik je i Oktobarske nagrade grada Jagodine.