VERUJUĆI da ih nadležni u gradu neće ostaviti na cedilu, stanari u Dositejevoj 11 koji su prošlog avgusta ostali bez krova nad glavom, zbog rušenja zida usled nelegalnih građevinskih radova na susednoj parceli, predali su Centru za socijalni rad pojedinačne zahteve za pomoć. To im je rečeno da učine, na sastanku održanom u utorak sa predstavnicima Grada.

Nadu da će se ipak pronaći rešenje i da neće ostati na ulici, kako ističe Dragan Mitrović, predsednik skupštine stanara, uliva im nedavna izjava Miloša Vučevića, gradonačelnika da će Grad nastojati da preko socijalne pomoći nastavi plaćanje troškova za najam stanova, kao što je to činio u prethodne pola godine. Po Vučevićevim rečima, Grad i dalje pokušava da izdejstvuje dogovor između investitora i stanara, i da investitor nadoknadi pričinjenu štetu.

PROČITAJTE JOŠ - DRAMA U NOVOM SADU: Kopanje temelja srušilo zid, 11 porodica bez krova nad glavom! (FOTO) 

- Za nas stanare, grad je jedina slamka spasa - kaže Mitrović, pohvaljujući nastojanje gradonačelnika da im se izdejstvuje pomoć. - Svih 12 porodica, najviše ipak interesuje da li će se pronaći trajno rešenje i da ne razmišljamo svakih šest meseci šta dalje.

U iščekivanju pronalaženja trajnog rešenja, sedam od 12 porodica se, posle isteka šestomesečnog zakupa stanova, plaćenog iz gradskog budžeta, na sopstvenu odgovornost vratilo na staru adresu u Dositejevu 11.

Dragan Mitrović

NUDIO STANOVE MILORAD Živković iz "Astra plana" je krajem februara izjavio da je stanarima ponudio da izgradi stanove, sa čvrstim temeljima, od kvalitetnog materijala, ali da se stanari ne izjašnjavaju.

Jedan od njih je i Ištvan Žiga, koji se u međuvremenu teško razboleo, ali, veli, nema kud. Desni deo kuće nije oštećen, ali je odlukom građevinske inspekcije nebezbedan za stanovanje. U maloj prostoriji, jedinoj koja je mu je ostala pod krovom, posle rušenja zida u dužini od 20 metara, već više od mesec dana je i Pavle Kozmec. I on je, kaže bolestan, ali je morao tu da se vrati, iako nema ni struje i vode.


NEMAJU POVERENjE

OŠTEĆENI i dalje nisu voljni da se dogovaraju sa investitorom, firmom "Astra plan", zbog čijih su nelegalnih radova na susednoj parceli ostali bez krova.

- Investitor ne dolazi, ne interesuje se za naš problem, i kako da mu verujemo da će ispuniti obaveze i nadoknaditi štetu - prenosi nam Mitrović stav stanara.