U IŠČEKIVANjU odluke nadležnih o eventualnom partneru Grada Novog Sada za planiranu energetsku sanaciju objekta Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina", kako bi bila poboljšana energetska efikasnost na putu do konačne odluke o sudbini popularnog "Spensa", gradski parlament je nedavno prihvatio izveštaj o prošlogodišnjim investicijama tog javnog preduzeća.

Pročitajte još: FINANSIJSKI OPORAVAK "SPENSA": Otpremnine iz kredita

Prema tom dokumentu, "Spensu" je minule godine za kapitalne investicije iz gradskog budžeta pristiglo malo više od 43,7 miliona dinara, a realizovana su različita ulaganja vredna nešto više od 40,1 milion dinara.

- Urađena je adaptacija mokrih čvorova i garderobe na otvorenim bazenima SC "Sajmište", za šta je planirano 14 miliona dinara, a utrošeno 13,4 miliona - precizirano je u izveštaju.

Za radove na održavanju borilačkih i stonoteniskih dvorana, kao i za tehničko prilagođavanje toaleta potrebama osoba sa invaliditetom, ukupno je utrošeno oko 9,7 miliona, dok je rekonstruisanje vatrodojavnog sistema koštalo nešto više od 3,5 miliona dinara.

Pročitajte još: Niče nova meka srpske atletike

Za četiri pokretne košarkaške konstrukcije, kupljene takođe postupkom javnih nabavki, prodavcu je preneto 5,99 miliona dinara, dok je za ugradnju univerzalnog semaforskog sistema u Velikoj dvorani "Spensa" plaćeno bezmalo 4,1 milion dinara.

REALIZACIJA JP "SPORTSKI i poslovni centar Vojvodina" lane je realizovao kapitalne subvencije iz budžeta grada od 36 miliona dinara, ili skoro 93 odsto planiranih finansijskih sredstava.

Ugradnja sistema naplate karata i kontrole pristupa na zatvorenim bazenima i u ledenoj dvorani "Spensa", kao i na otvorenim bazenima "Sajmišta", bilo je investirano oko 3,4 miliona dinara.

PONUDE I ROKOVI

PISANE ponude za energetsku sanaciju "Spensa" zainteresovani mogu da dostave poštom ili neposredno, na pisarnicu Gradske uprave za opšte poslove, u dva primerka. Može i putem elektronske pošte na adresu milijana.radovanovic@uprava.novisad.rs najkasnije do ponedeljka, 15. aprila, do 12 časova.