Predvaskršnji sabor, naziv je tradicionalne manifestacije u Osnovnoj školi “Kadinjča” u Loznici, u izdvojenom odeljenju u obližnjem Lozničkom Polju, u organizaciji djaka od prvog do četvrtog razreda I njihovih učitelja.


Po rečima Nade Ostojić, direktorke ove škole,”već punu deceniju na ovaj način ovdašnji đaci iz obeležavaju dolazak najradosnijeg hrišćanskog praznika, kada se na njihovim pultovima mogu da vide najrazličitija šarena jaja, čestitke…


- Svi ukrasi vezani za naš najveći i najrdaosniji praznik- kaže Ostojićeva . - Prodajom svojih rukotvorina oni razvijaju preduzetnički duh, ali i drugarstvo sa učenicima iz matične škole,koji su im posebno drgi gosti. Ove godine sakupljeni novac će biti utrošen za kupovinu fotokopir aparata u cilju unapređenja obrazovnog procesa.


PROČITAJTE I:ČUVARI VEKOVNE TRADICIJE: Ovako se prave džinovske “ratarske sveće” manastira TronošaOvu svetkovinu djaka “Kadinjače” blagoslovio je, kao I njene učesnike episkop šabački Lavrenzije”, ističući da je Isus veliku pažnju poklanjao I poklanja najmladjim I da su baš ovo sadržaji koji su najveći dar dolezećem prazniku”.