STAROST može da bude i kratka i duga, laka i teška, teret godina nekome je preteško breme, a neko svoje godine nosi lako, čak i kada su mnogobrojne. Među takvima je Danica Felbab iz Kikinde, vitalna gospođa na pragu devedesete, koja još ne oseća teret godina niti je muče problemi starosti.

- Živim sama i obavljam sve poslove bez ičije pomoći. Svakog dana čitam. Nedeljno pročitam dve, tri knjige. Volim dečju literaturu. To me relaksira, jer su knjige za decu pisane jezikom koji je svakome razumljiv - poručuje baka Danica.

Ona je učiteljica u penziji, sa decom je radila punih 38 godina pa nije ni čudo što voli knjige za najmlađe.

Pročitajte još - Ima 102 godine, a veze i čita novine bez naočara

- Čitam bez naočara. Laserski sam operisala kataraktu, tako da dobro vidim. Sasvim sam zdrava. Dobro vidim, mogu da stojim i šetam. Ne treba mi doktor - samouverena je ova vitalna baka, koja će 90. rođendan proslaviti u julu.

Za njen dug životni put, kojim još sigurno korača bez štapa, zaslužna je, verovatno, i genetika. Poreklom je iz Crne Gore, ali je rođena u Berkovićima, kod Stoca, u Hercegovini, gde joj je otac Jagoš, takođe učitelj, bio na službi.

- U Novo Miloševo sam došla zbog posla. Kasnije sam prešla u Rusko Selo, kod Kikinde, a potom u gradsku OŠ "Feješ Klara" - priča Danica.