U NAJVEĆEM gradu zapadne Srbije je počelo da radi preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom pod nazivom "Naše zeleno polje". Preduzeće je opredeljeno za preradu hrane, a poslovaće u sevojničkom "Biznis inkubatoru", a put do realizacije dobre ideje je - pod okriljem osnivača iz užičkog Udruženja invalida cerebralne i dečije paralize - trajao oko tri godine.

Direktor Čedomir Cicović podseća na to da je uz podršku lokalne samouprave i regionalne razvojne agencije "Zlatibor" Udruženje od Ministarstva pravde dobilo 2,27 miliona dinara, pa su kupili sušaru, vagu, ambalažu... Usledila je pomoć turske razvojne agencije "Tika" vredna 20.000 evra, što je omogućilo nabavku preostale opreme.

PROČITAJTE JOŠ - Tika donela preporod

- Cilj je da profit omogući bolji život osobama sa invaliditetom, ali i da obezbedimo novac koji će Udruženju omogućiti da efikasnije pruža usluge korisnicima - zaključuje Cicović, uz napomenu da "Naša zelena polja" isprva zapošljavaju osam radnika, od kojih je petoro sa invaliditetom, a sledi borba za tržište i uvođenje visokih standarda u proizvodnji.

Predstavnik "Tike" Keman Ozdemir - ne skrivajući oduševljenje onim što je videla u novoosnovanom preduzeću - naglašava da ova agencija želi da razvija dobre odnose između dve zemlje.