Uz medalje osvojene na takmičenjima širom zemlje najuspešniji učenici osnovnih i srednjih škola iz Kosovske Mitrovice dobili su danas, 7. juna i plakete, zahvalnice i novčane nagrade koje im je, na svečanosti održanoj u Mitrovačkom dvoru, podelio predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

On je čestitao svim nagrađenim učenicima i poželeo im mnogo uspeha u daljem školovanju.

- Naše najveće oružje za opstanak je obrazovanje i znanje i zato knjiga nek bude najvažnija i najbitnija u vašem odrastanju, i stasavanju, jer se tako postaje dobar kvalitetan i pošten čovek - rekao je Spirić. On je istakao da je veoma značajno da su rezultati vidljivi i da su deca svojim znanjem i veštinama opravdali poverenje koje im je ukazano.

Pročitajte još - Sedmica slobode i mira u RS za decu sa Kosova i Metohije

- Sva su deca pobednici i ponos grada i svi zajedno moramo više uložiti jer su oni budućnost. Moramo ih usmeravati na put pravih vrednosti i uložiti maksimalne napore da sva deca budu jednaka i da nema diskriminacije na bilo koji način – poručio je Spirić.

Foto I. Radulović

Na podršku koju daje svim prosvetnim ustanovama u gradu na Ibru zahvalila je direktorica Medicinske škole Marina Biševac koja je istakla da nagrađeni učenici svojim takmičarskim duhom prkose sutiaciji u kojoj se nalaze.


Foto I. Radulović

- Sve ove naše nagrade i naši uspesi ne bi mogli biti ostvarivi da nema moralne i materijalne podrške Privremenog organa na čijem čelu se nalazi čovek koji kao pravi intelektualni gorostas zna da prepozna pravu vrednost i podrži put do svakog našeg uspeha.


Foto I. Radulović

Nama ostaje da na ovakvu pažnju i brigu odgovorimo novim pobedama, novim nagradama, da proslavljamo ime svojih škola, svog grada, opština ne samo u Srbiji negi i šire – rekla je Biševac.

Zahvalnice i plakete dobilo je ukupno 55 učenika, a podeljene su i novčane nagrade u iznosu od deset hiljada dinara.


Foto I. Radulović