ČLANOVI i simpatizeri Srpske napredne stranke, ali i brojni Šapčani, i u utorak su ispred zdanja ovdašnje Gradske uprave zahtevali da gradonačelnik Nebojša Zelenović, koji je i jedan od lidera opozicije na republičkom nivou, podnese ostavku.

- Neko morati da snosi odgovornost zbog nekoliko hiljada Šapčana koji su ostali bez posla i egzistencije, dok su se pojedinci bogatili - istakao je narodni poslanik Blaža Knežević i dodao da se i te kako mora postaviti pitanje te iste pljačke na državnom nivou, te propasti mnogih uglednih fabrika i preduzeća.


PROČITAJTE JOŠ - GRAĐANI ŠAPCA POKRENULI PROTESTE: Nezadovoljstvo radom Nebojše Zelenovića (FOTO/VIDEO) 

Aktivista Saša Maksimović je govorio o "najnovijoj podvali lokalne vlasti" koja, navodno, plaši građane dezinformacijama i sprema blokadu saobraćajnica da bi osujetila izgradnju auto-puta. Konkretno su, kaže, žiteljima sela Štitar lokalni čelnici saopštili da će zbog gradnje te saobraćajnice biti srušeno 30 kuća, pa su ih pozvali na protest.

- Nije normalno da se na taj način obruše na građane i projekat od kojeg ćemo svi imati korist. Ali, gradonačelnik je poslao svoje ljude da skupljaju potpise i pozivaju ljude na iskazivanje nezadovoljstva - tvrdi Maksimović.