VIDOJE Petrović, gradonačelnik Loznice je, povodom Dana grada, uručio Plaketu, jedno od najviših gradskih uzdarja dr Zoranu Kovačeviću, specijalisti otorinolaringologije, pomoćniku direktora Opšte bolnice u ovom gradu.

Pročitajte još: Ceo svet im na dlanu, a vratili se u svoju Srbiju


Dr Kovačević, koji je lekarsku karijeru započeo u Loznici, uspešno je nastavio na VMA, a svetsko poštovanje u struci stekao radeći na Novom Zelandu, vratio se u zavičaj kada je bio u najvećoj snazi u svakom pogledu, da pomogne ovdašnje zdravstvo, ne samo kroz struku u kojoj je neprikosnoven, već i u organizacionom smislu. Jedno vreme bio je na čelu ovdašnje bolnice, sa koga se sam povukao da pruži šansu drugim kolegama, prvi u istoriji ove ustanove koji sa direktorske funkcije nije smenjen.

Pročitajte još: OVDE JE LEPŠE NEGO U NEMAČKOJ: Vratio se u zavičaj posle samo tri nedelje


Dr Kovačević je uneo svojersnu svežinu, novu atmosferu, elan dolazeći u ovdašnju bolnicu, u kojoj je dragocen kao veliki stručnjak, ali i kao rukovodilac koji je znao, i u najdramatičnijim trenucima da brani interese svakog pacijenta, ali i da stane u zaštitu profesije od onih koji tome, ne samo što nisu dorasli, već su je blatili bez osnova.