NOVA magnetna rezonanca jačine tri tesle i savremeni CT aparat u sredu su pušteni u rad u Centru za radiologiju Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Za ovu najsloženiju medicinsku opremu, koja je po performansama najjača u Srbiji, Pokrajinska vlada izdvojila je 209,1 milion dinara.

Zahvaljujući novim aparatima, trajanje pregleda pacijenata sa 30 ili 40 minuta biće svedeno na samo četiri do šest minuta, što će omogućiti ukidanje liste čekanja.

- Ovom nabavkom završili smo prvu fazu obnove dijagnostike širom Vojvodine, ne samo u centru Vojvodine nego i u regionalnim bolnicama, gde smo, počevši od 2016. godine, obezbedili angio-sale, CT aparate i magnetne rezonance - rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Pročitajte još - Brnabić i Lončar obišli radove na KCS (FOTO)

On je istakao da je njegova vlada ispunila obećanje javno dato pre tri godine, da će loše stanje zatečeno u zdravstvu popraviti i unaprediti. Naglasio je da će biti nastavljena kontinuirana ulaganja u zdravstveni sistem s ciljem da se ukinu liste čekanja, obnovi oprema u svim bolnicama, i da se rekonstruišu domovi zdravlja koji su prešli u nadležnost Pokrajine.

Sa najsavremenijom opremom, Centar za radiologiju KCV, po rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo doc. dr Zorana Gojkovića, od u sredu je jedna od najreprezentativnijih zdravstvenih ustanova ne samo kod nas već i šire.

- Investirali smo mnogo u ovaj centar, ali i zaposlili novih 10 lekara i 11 tehničara. Želimo da pacijenti imaju najbolju zdravstvenu negu, a zaposleni najbolje uslove za rad - naglasio je Gojković.

Nabavkom nove opreme završeno je opremanje Centra za radiologiju. Ovaj projekt je značajan za kompletno zdravstvo u APV jer se u njemu, po rečima pomoćnika direktora za dijagnostičku delatnost prof. dr Zorana Stošića, godišnje obavi 150.000 dijagnostičkih pregleda.

Igor Mirović u poseti KCV

PACIJENTI IZ REGIONA

SA novom opremom, kako je najavio sekretar Gojković, Centar za radiologiju imaće mogućnost da prihvata i pacijente iz regiona i tako ostvari značajne dodatne prihode.