ZBOG dotrajalosti, te opasnosti po bezbednost dece i tinejdžera, JKP "Medijana" je uklonilo skejt park koji se nalazio u blizini TC "Roda", na obali Gabrovačke reke.

Pročitajte još: U Nišu radnika najviše dosad

Ali, odbornik Niške inicijative Srđan Nonić smatra da je to "pravdanje za loš rad, nestručnost i želju da se ponovo potroše sredstva svih sugrađana, da bi se vlast slikala, iako nije sposobna da sagleda realne potrebe Nišlija".

- Shodno Pravilniku o bezbednosti dečjih mobilijara od avgusta prošle godine, popravke su dozvoljene isključivo orginalnim delovima proizvođača, a mi nismo mogli da ustanovimo ni kada je skejt park postavljen, niti ko je to učinio. Jedino smo saznali da je to 2012, za vreme prethodne vlasti, bio poklon gradu - tvrdi načelnik Opštinske uprave u GO Medijana Saša Markišić.

Kaže i da će tek posle odnošenja propalih delova, u saradnji sa ljudima iz okolnih zgrada, biti odlučeno kakav će sadržaj zauzeti ovo mesto.

Pročitajte još: NISU OBAVEZNI DA HLADE: Nišlije "prokuvale" u autobusima

- Oštećen je i "brod" u parku Čair, a JKP "Medijana" smo naložili da ukloni i sve što je oštećeno iz "kravice" u Parku Svetog Save, pa da postavimo ljuljaške i klackalice poznatih proizvođača. Zbog problema sa rezervnim delovima, razmišljamo i o uklanjanju "Niveinog" mobilijara u Ulici dr Milutina Ivkovića - zaključuje Markišić.

PROJEKAT

- NIŠLIJAMA je potrebnija roler staza, za koju je Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, Direkciji za izgradnju grada, resornom većniku i gradonačelniku dvaput dostavljana detaljna dokumentacija, sa fotosima 20 realizovanih parkova u okruženju Srbije. Uzalud je i to što se sve uklapa u DUP i GUP - kaže odbornik Srđan Nonić.