SKUPŠTINA u Valjevu nije prihvatila inicijativu samostalnog opozicionog odbornika Ljubomira Radovića, za razrešenje gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića iz Srpske napredne stranke, jer ju je podržalo samo pet odbornika - tri iz Demokratske i dva iz Stranke moderne Srbije. Radovićev predlog nije dobio glas ni predstavnika LDP u gradskom parlamentu.

U gradu na Kolubari je, inače, na vlasti koalicija okupljena oko SNS i SPS, sa 44 od ukupno 51 odbornika.

A, Radović je opoziv dr Gvozdenovića tražio zbog tvrdnje da je vršio politički pritisak na javnog tužioca u Valjevu - što je potvrdio i poverenik za samostalnost tužilaca - te javno omalovažavao sudije, ugrožavajući nezavisnost i nepristrasnost sudstva. Društvo sudija Srbije je, takođe, procenilo da je gradonačelnik Valjeva "podsticao nepoverenje građana u sudsku vlast"...


PROČITAJTE JOŠ: Sestra i brat zarobljeni u sobi

- Gvozdenović je u javnim nastupima često vređao i pretio novinarima valjevskih redakcija, iznoseći neistine o njihovom radu i ponašanju, a hajka na političke neistomišljenike se do te mere pojačala, da je Valjevo širom Srbije prepoznato u veoma negativnom kontekstu - tvrdi Radović. - Zato je on nedostojan da bude gradonačelnik, tim pre što je doprineo i tome da se ne sprovode odluke Skupštine grada o zaštitniku građana, kao i one predviđene usvojenim planovima.


ODGOVORNOST

- GVOZDENOVIĆ je isključio javnost sa sednica Gradskog veća, a u javnim istupima davao lažne izjave i obećanja - optužuje odbornik Radović. - Uvredio je građane Valjeva jer je zaboravio da je odgovoran upravo njima, te pred zakonom i odbornicima Skupštine grada izjavio da za svoje postupke i rezultate odgovara jedino predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, te predsedniku Izvršnog odbora SNS Darku Glišiću.