ZLATIBOR - Na Zlatiboru danas počinje dvodnevni 46. Sabor trubača sa smotrom narodnog stvaralaštva, koji se i ove godine održava na Kraljevom trgu.

Prvog dana manifestacije na bini Kraljevog trga od 18.30 časova nastupaju KUD “Zlatibor", frulaš Aco Marković iz Sirogojna, pevačka grupa „Raspevani Zlatibor“ iz Rožanstva i izvorna pevačka grupa „Tornik“ iz Jablanice.

U 20.00 časova posetioce ove manifestacije očekuje koncert Goce Lazarević a nakon toga u 21 čas nastupiće prošlogodišnji pobednik zlatiborskog sabora duvački orkestar Ivana Jovanovića iz Užica i Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte, saopstili su organizatori.

Glavni saborski dan je sutra, kada program počinje trubačkom budilicom od 8 časova, kojom će svi orkestri učesnici „probuditi“ zvucima trube goste i meštane Zlatibora i Čajetine.

Od 16 časova je svečani defile duvačkih orkestara.

Takmičenje trubačkih sastava zapadne Srbije “Zlatibore, moj zeleni bore”, koje je i predtakmičenje za Dragačevski sabor u Guči, počinje u 17 časova na Kraljevom trgu.

PROČITAJTE JOŠ - Počinje 45. Sabor trubača na Zlatboru

Ove godine takmiči se šest orkestara iz svih delova Srbije.

U revijalnom delu nastupiće orkestar „Miroslava Đunisijevića“ iz Arilja.

Ovu manifestaciju, koja je bezmalo pola veka letnja tradicija Zlatibora, organizuje Sportski centar Čajetina, pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.