ZA tri značajne investicije u putnu infrastrukturu, koje se trenutno ostvaruju na području Novog Sada, iz republičkog budžeta je izdvojeno više od 300 miliona dinara, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom posete Kaću, gde je u toku obnova kolovoza kroz glavnu ulicu. Vučević je naglasio da će milijarda evra ulaganja u lokalne i regionalne puteve, investicija koju je prethodnog dana najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biti veliki izazov za našu putnu operativu i rešiti problem nedostatka asfaltnih puteva u malim naseljima i lokalnim sredinama.

Pročitajte još - Miloš Vučević: Mnogo je izazova, trebaju nam izbori

- U toku su rekonstrukcije kolovoza kroz glavne ulice u nekoliko naselja na području grada, veoma važne investicije koje su u nadležnosti republike, odnosno Javnog preduzeća "Putevi Srbije" - rekao je Vučević nakon obilaska radova na obnovi kolovoza kroz glavnu kaćku ulicu, u dužini od 4.700 metara.

PROČITAJTE JOŠ - Novi Sad: Nizak vodostaj pogoduje svim majstorima

- Kad ovaj posao uskoro bude gotov, Kaćani će dobiti glavnu ulicu onakvu kakvu zaslužuju meštani jednog od komunalno najuređenijih naselja. Novi put značiće mnogo i mnogobrojnim drugim građanima koji prolaze ovim izuzetno prometnim putnim pravcem.

Ti radovi vredni su oko 115 miliona dinara a kako je dodao gradonačelnik, istovremeno se rekonstruiše i glavni putni pravac kroz Futog, investicija u čiju je realizaciju uloženo oko 120 miliona dinara, kao i da su u toku pripremni radovi za obnovu kolovoza Preradovićeve ulice u Petrovaradinu, od crkve na Tekijama ka velikoj raskrsnici, da bi u sledećoj fazi ta deonica bila obnovljena u celosti.

Vučević je razgovarao sa okupljenim meštanima u centru Kaća o komunalnim i drugim problemima koji ih tište i poručio da su mnoga njihova pitanja i novi zahtevi znak da se u tom mestu radi i gradi i da treba tako nastaviti i ubuduće.

- Ove godine kreće i proširivanje zgrade obdaništa u Kaću, koji ima jednu od najvećih lista čekanja za upis dece. U te radove biće uloženo oko 60 miliona dinara - precizirao je gradonačelnik i najavio skori početak rekonstrukcije zgrade kaćke Mesne zajednice i uređenja Kluba penzionera a u narednom periodu sledi i renoviranje stare školske sportske hale, koja je izgrađena sedamdesetih godina prošlog veka i od tada nije obnavljana.


U PLANU

OBNOVA puta u Kaću jedan je od niza aktuelnih projekata koje realizuju "Putevi Srbije".

- Republička vlada obezbedila je budžetska sredstva kako bi znatno bila poboljšana i unapređena domaća putna infrastruktura. Na području Srbije u planu realizacije 157 projekata te vrste, čija je predračunska vrednost ukupno oko 16 milijardi dinara - rekao je Zoran Stojisavljević, izvršni direktor JP "Putevi Srbije".

ROK

RADOVE u Kaću, koje izvodi "Sremput" iz Rume, počeli su 16. juna ove godine a biće završeni do kraja ovog meseca, kako je i planirano.