ŽITELjI valjevskih sela Prijezdić, Dračić, Ravanj, Zarube i Mratišić su najavili da će 1. septembra blokirati put koji su proteklih godina oštetili teški kamioni iz kamenoloma, jer gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović nije ispunio obećanje da će sanacija saobraćajnice početi 20. avgusta.

Kažu, oni su ispunili uslov prvog čoveka Valjeva - da se vlasnici odreknu dela svoje zemlje pored puta, da bi rekonstrukcija oko osam kilometara saobraćajnice mogla da počne, te da je finansira JP "Putevi Srbije". Zato što su verovali dr Gvozdenoviću, prekinuli su blokadu puta započetu 2. avgusta, ali teretnjaci svakodnevno prolaze istom trasom, pa ih ugrožavaju i buka, i prašina.

Pročitajte još - Dva kamenoloma guše čak pet sela

- U zadatom roku, do 19. avgusta, više od 1.000 vlasnika se odreklo dela parcela u korist Grada i potvrdilo da na putu od Kamenitovca do Prijezdića neće tražiti nadoknadu od investitora - kaže predsednik MZ u Prijezdiću Dejan Isidorović. - Pokušali smo da stupimo u kontakt sa gradonačelnikom, ali nas ni on, niti bilo ko u Gradskoj upravi, nije udostojio razgovora, a nismo dobili ni informaciju o tome da li su radovi uopšte planirani. Svu dokumentaciju smo predali na pisarnicu Gradske uprave Valjeva, čekaćemo 1. septembar, a ako nas opet izigraju ponovo ćemo blokirati put.

TUŽBE?

- ČELNICI Valjeva su i pre dve godine obećali da će put biti rekonstruisan, ali ništa od toga. Zato je moguće i da će vlasnici zemlje tužiti lokalnu samoupravu za nadoknadu štete, te blokirati put koji prelazi preko njihovih parcela - kaže Isidorović.