ALEKSANDROVAC - OGROMNOG medveda usnimile su kamere u ataru selu Jelakce kod Aleksandrovca,saznaju “Novosti”. Meštani zaseoka Kneževići u najzabačenijem delu opštine gde je registrovana divlja životinja prilično su zabrinuti zbog pojave medveda.


- Postavio sam kamere za praćenje divljih svinja kod hranilišta 19. avgusta i negde oko 3.30 usnimile su velikog medveda, vidi se da je prilično jake građe i procenjujemo da je stariji – svedoči za “Novosti” lovac Zoran Knežević iz Jelakca. - Kada sam pregledao snimke, uputio sam se na lice mesta, ali njega nije bilo. Pretpostavljam da je uhvatio negde put ka Jošaničkoj Banji u drugom okrugu,jer je naše mesto tu negde ka granici. Nisam, međutim, dobio informaciju od tamošnjih ljudi da li je i tamo viđen.


Medved nije napravio ozbiljniju štetu, osim što je,kako se vidi na fotografijama, polomio nekoliko grana dok je jeo šljive.

PROČITAJTE JOŠ: Policija pronašla medveda kako spava u ormanu jedne kuće (FOTO)


- Zadnji put smo u našim krajevima pre možda pet godina primetili jednu mečku, od tada se dešavalo da samo jednom nailazimo na tragove medveda, kao otiske na putevima gde su prolazili buldožeri, podno Željina, ali to je sve-kaže nam Zoran Knežević.

Polomljene grane šljiva gde se gostio medved / Zoran Knežević


Lovac je upozorio komšije iz zaseoka, ali i ljude u Jelakcu i obližnjim mestima na pojavu medveda. Posebno strahuju poljoprivrednici kojima predstoji rezidba malina u neposrednoj blizini voćnjaka. Lovačko udruženje “Župa”, čiji je član Knežević, gazduje lovištem gde je registrovan medved. U tom krugu postavljeno je oko 30-ak čeka, a kamere su do sada obično uspevale da u kadru “ulove” divlje svinje, srndaće, lisice, šakale i vukove.