GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa državnim sekretarom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Anamarijom Viček, obišao je Osnovnu školu „Ivo Lola Ribar“ gde su okončani radovi na nadogradnji objekta, renoviranju kuhinje, kao i na izgradnji novih sportskih terena u školskom dvorištu.

Posle obilaska novoizgrađenih učionica i terena za sport, oni su zajedno sa direktorom škole Sašom Gajićem i predstavnicom kompanije „Univer Eksport“ Oliverom Ćirković prisustvovali prijemu prvaka za školsku 2019/2020. godinu.


Nadogradnja zgrade OŠ „Ivo Lola Ribar” realizovana je u okviru Protokola o saradnji Grada Novog Sada, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Jedinice za upravljanje projektom „Istraživanje i razvoj”, kojim je predviđena modernizacija škola kreditom Evropske ivesticione banke.


PROČITAJTE JOŠ: Vučević i Skot zadovoljni saradnjom i zajedničkim projektima


Osim OŠ „Ivo Lola Ribar”, u Novom Sadu su na ovaj način obnovljene i OŠ „Veljko Vlahović” i „Nikola Tesla”.


- Sve škole u Novom Sadu su spremne za početak nove školske godine i ukupno je 3.794 upisanih đaka prvaka u novosadskim osnovnim školama, dok je u školi „Ivo Lola Ribar“ 115 prvaka. Ova obnovljena je i proširena zahvaljujući Ministarstvu prosvete, kao i Gradu Novom Sadu koji je prethodnih godina uložio oko 100 miliona dinara u nju.-rekao je Vučević.


Foto: Grad Novi Sad


Prvi čovek Novog Sada izrazio je uverenje „da ćemo uskoro da uđemo u nove projekte, poput širenja dvorišta oko škole, jer se nadamo da će nam zbog sve većeg broja upisane dece postojeći kapaciteti postati nedovoljni“.


To bi,smatra gradonačelnik, značilo samo da Novi Sad raste i razvija se, a na Gradskoj upravi je da stvori najbolje uslove za to i da se učini sve da Novi Sad ne izgubi nijedno odeljenje, da se kontinuirano ulaže u svaku školu,a suština da naša deca ostanu ovde da se školuju i da nastave da žive i rade u našem gradu i državi.


SVIM PRVACIMA KNjIGE NA POKLON


PONOSNI smo što smo uspeli ove godine iz budžeta Grada da kupimo komplet udžbenika za sve đake prvake sa teritorije Novog Sada, i za to je izdvojeno 27 miliona dinara - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i poželeo prvacima da uživaju u svetu znanja, igre i druženja, u školi gde zvanično počinje njihovo obrazovanje.


Foto: Grad Novi Sad