NEDOVRŠENI i decenijama napušteni hotel u Vranjskoj Banji koji meštani zovu "Skadar na Banjštici", dobio je novog vlasnika, "Milenijum tim" iz Beograda.

Pročitajte još: Prodaja “Simpovog“ hotela: "Pržar" još nema kupca

- Hotel je posle 40 godina sporenja i propadanja, dobio novog vlasnika, što je najvažnije - izjavio je narodni poslanik Slaviša Bulatović.

Sudski postupak o vlasništvu je priveden kraju, nakon čega je sprovedena procedura prodaje hotela.

- Koliko ja znam, novi vlasnik je u obavezi da objekat poruši jer postoji rešenje građevinske inspekcije da iz razloga bezbednosti ne može da bude priveden nameni, što je bilo poznato i prilikom kupovine - predočava Bulatović.

Istovremeno, dodao je Bulatović, rešen je i problem sa upisom u katastar hotela "Žel turist", procena vrednosti je pri kraju i uskoro bi i taj hotel u Vranjskoj Banji trebalo da dobije novog vlasnika.

Gradnja ambiciozno planiranog hotela A kategorije u Vranjskoj Banji počelo je 1978. sredstvima Fonda PiO na zemljištu Specijalne bolnice za rehabilitaciju. Izgradnja je zastala već naredne godine, da bi objekat bio dodeljen vranjskom "Jumku", koji je trebalo da radove dovrši. Međutim, od tada nije urađeno ništa, pa su betonska konstrukcija na obali banjske reke prozvali "Skadar na Banjštici".

Nakon decenijskog sudskog spora, zimus je sud presudio da su Specijalna bolnica za rehabilitaciju, čijom imovinom raspolaže Republička direkcija za imovinu i Fond PIO ravnopravni vlasnici hotela.