KRALjEVO – U organizaciji lokalne kancelarije Crvenog krsta, na ibarskom keju, između atletskog stadiona kraj Ibra i gradskog bazena u centru Kraljeva, održana je tradicionalna humanitarna, sportsko-rekreativna akcija pod nazivom „Trka za srećnije detinjstvo“ u kojoj je učestvovalo više od 300 mališana iz svih kraljevačkih osnovnih škola i Predškolskkih ustanova „Olga Jovičić Rita“ i „Čuperak“.


Pročitajte još: Izložba kao dečja inspiracija


Uslov za učešće na ovom humanitarnom krosu bila je kupovina startnog broja po simboličnoj ceni od 50 dinara, a posle kvalifikacionih nadmetanja u svojim školama, najbolji i najbrži učenici u svom uzrastu učestvovali su i na završnoj trci.


- Zahvalni smo osnovcima i predškolcima na sjajnom odzivu jer smo od početka akcije prodaličak oko 4.000 startnih brojeva. Sav prihod biće iskorišćen za pomoć najsiromašnijim đacima iz svih kraljevačkih škola – kaže Snežana Apostolović iz ovdašnje kancelarije Crvenog krsta.


Svi pobednici trka po uzrasnim kategorijama dobili su i besplatno članstvo u kraljevačkoj Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“.

Foto: G. Šljivić


Foto: G. Šljivić

Foto: G. Šljivić